Apple TV

Apple TV

Als een Apple TV aangesloten wordt op een TV (met een HDMI kabel) en verbonden met het netwerk, draadloos of bedraad, wordt het afspelen van films, foto's en audio kinderspel.

Geef je als bedrijf regelmatig presentaties, dan is een beamer niet langer meer nodig. Draadloos presentaties geven vanaf een iPad of iPhone kan zonder iets te configureren. Verbinden met het Wi-Fi netwerk (waarmee de Apple TV verbinding heeft) is alles wat nodig is.

Met AirPlay kun je het materiaal van je iOS-apparaat (iPhone, iPad, iPod Touch) rechtstreeks via Apple TV draadloos streamen naar je HD-tv en luidsprekers. Als in de App AirPlay is toegepast, kan de media rechtstreeks op de Apple TV afgespeeld worden. Als dit niet het geval is, kan het beeldscherm synchroon weergeven worden op het grote scherm.

Handig en effectief

Op de Apple TV kan naast fotodienst Flickr (van Yahoo) ook naar videodiensten YouTube en Vimeo gekeken worden. Mocht je van beiden een account hebben, dan kun je op de Apple TV hierop inloggen. Een film die je op je iOS-apparaten of computer als favoriet aanmerkt, worden automatisch zichtbaar (als favoriet) op de Apple TV. Er hoeft dus niet opnieuw gezocht te worden.

Welke Apps kunnen we aanbevelen

Voor bedrijven die ('powerpoint') presentaties geven kan gebruik worden gemaakt van Apps als Apple Keynote, CloudOn en Quickoffice Pro HD. In alle programma's kunnen Powerpoint presentaties geopend worden. In Keynote worden deze automatisch omgezet naar een Keynote formaat.

Om eigen films te bekijken op de Apple TV worden voorwaarden gesteld aan het formaat van de film: H.264 video (.m4v, .mp4 en .mov bestandsformaat) en MPEG-4. Films met dit formaat kunnen toegevoegd aan de iTunes bibliotheek op een willekeurige computer in het netwerk. Of geladen op een iOS apparaat.

Mocht je in het bezit zijn van films in andere video-formaten (zoals avi, divx of mkv) en deze niet wilt omzetten naar bovenstaand formaat, dan helpt Air Video (van InMethod) bij het direct afspelen van de films op de Apple TV.

De werking is eenvoudig: Op een computer in hetzelfde netwerk moet het gratis programma Air Video server geïnstalleerd worden. In de instellingen wordt aansluitend een map gekozen waarin de films zijn opgeslagen.

Op het iOS apparaat is de App Air Video [€ 2,69] nodig. Na de installatie van de App hoeft alleen de server toegevoegd te worden (= computer waarop Air Video server is geïnstalleerd). Nadat de server in de App is toegevoegd, worden alle films zichtbaar en selecteerbaar. Een gekozen film wordt 'on the fly' geconverteerd naar het formaat dat ondersteund wordt door de Apple TV.

Tenslotte is de gratis Apple App Remote handig. Met deze App wordt je iOS-apparaat een afstandsbediening. Deze werkt via Wi-Fi, waardoor de Apple TV niet in het zicht hoeft te liggen. Met de standaard meegeleverde afstandsbieding is dit wel nodig.

1 comment (Add your own)

1. APPLE TV FANS wrote:
APPLE TV is great!

Thu, December 26, 2013 @ 9:54

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.