Workshop Cloud Computing MKB Duiven 2 april 2013

Workshop Cloud Computing MKB Duiven 2 april 2013

Het wordt vaak de volgende grote revolutie in de IT genoemd, na de komst van de PC en het Internet: Cloud Computing. Alle softwarediensten haalt u van het internet, uit een ‘wolk’. Al uw gegevens, of het nu gaat om de contactgegevens van uw klanten, uw productvoorraad, uw salarisadministratie of de openstaande facturen, slaat u op in die wolk. Cloud Computing maakt vaak ook onderdeel uit van ‘het nieuwe werken’. Ofwel het ‘locatie onafhankelijk’ werken met (bedrijfs)software.

Is Cloud Computing voor uw onderneming interessant? Wat is eigenlijk Cloud Computing? Welke voordelen biedt het, maar ook, welke risico’s kleven er aan?

Onafhankelijk software adviseur Frank Welten (publiceervoormij.nl) verzorgt op dinsdagavond 2 april voor de leden van MKB Duiven een gratis workshop ‘Cloud Computing’.

Na een algemene inleiding wordt ingegaan op één specifieke vorm van Cloud Computing: ‘Software as a Service’, afgekort ‘SaaS’. Hierbij worden applicaties aangeboden ‘via de Cloud’. Deze applicaties zijn bijvoorbeeld geschikt voor uw relatiebeheer, budget- en projectadministratie, financiële administratie, e-mailverkeer, marketing, agenda- en documentenbeheer.

Met het volgen van de workshop krijgt u goed inzicht in:

  1. de verschillende vormen van ‘Cloud Computing’;
  2. de verschillende concepten;
  3. de voor- en nadelen van de verschillende vormen;
  4. de bedrijfsmatige aspecten;
  5. de software, die kan worden aangeboden als ‘Software as a Service’.

Technische details worden tot een minimum beperkt.

MKB Leden kunnen zich inschrijven.