logo van publiceervoormij.nl

Blog

07-01-2013
afbeelding van

Philips Hue helpt op geweldige manier om kosten te besparen

Tot mijn verrassing vandaag de Philips Hue starters set ontvangen. Verrast, omdat deze op het moment van bestellen pas in maart geleverd zou worden.

De set heb ik aangeschaft omdat ik op mijn stroomverbruik wil besparen en de functionele aspecten kan waarderen; eindelijk die lelijke en onhandige tijdschakelaars de deur uit.

De spaar- en LED lampen konden me tot noch toe niet bekoren, vanwege de kille uitstraling. De kleur van de Philips Hue LED lamp kan ik zelf bepalen, via de gratis App op mijn iPhone en iPad. Daarmee is het eerder genoemde bezwaar opgelost.

Per lamp bepalen

  • kleur
  • helderheid
  • in- en uitschakelen

Bovenstaande functies zijn beschikbaar via de App. Eenmaal ingesteld, heb je de App bij wijze van spreken niet meer nodig. Het stand-by staan van de lampen vraagt heel iets stroom.

Het eventueel aan- en uitzetten van je lampen kun je natuurlijk ook met het huidige schakelmateriaal blijven doen.

De installatie was ongelooflijk eenvoudig. Petje af voor Philips.

  1. De meegeleverde bridge moet aangesloten worden met de meegeleverde ethernetkabel op de router.
  2. De LED-lampen moet in de bestaande armaturen gedraaid worden.
  3. Installatie iOS of Android App.
  4. Bij het opstarten van de App wordt eenmalig gevraagd om op de knop te drukken van de bridge. Dit zorgt ervoor dat ze verbonden worden.

De App kan binnen het interne netwerk gebruikt worden. Echter ook van buitenaf, in te stellen via het portaal van Philips.