logo van publiceervoormij.nl

Case

afbeelding van
03-01-2015

Website vernieuwd voor Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven

Vandaag een vernieuwde versie opgeleverd van de website voor Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven. De vorige website was in juni 2012 snel in een paar dagen opgezet.

De website heeft als functie de bewoners van Duiven, Loo en Groessen (Gemeente Duiven) te informeren over de stand van zaken rondom het aantal vrijwilligers die in staat zijn te reanimeren met een AED en het aantal AED’s dat beschikbaar is gesteld. Ook dient het als communicatiemiddel voor cursussen reanimeren met AED. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen inzicht hoeveel personen zich hebben aangemeld.

De website is geschikt gemaakt voor alle apparaten (smartphone, tablet en computer). De belangrijkste reden is natuurlijk de best denkbare beleving geven aan de bezoeker. Een mooie bijkomstigheid is dat de website beter gevonden wordt door zoekmachines (waaronder Google).

We zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de website, de bouw en het inrichten van het content management systeem. Daarnaast de inrichting verzorgd van en koppelingen gelegd tussen het relatiebeheersysteem, emailmarketing en formulieroplossing.

Integratie met relatiebeheersysteem

Gegevens over vrijwilligers, bestuursleden, organisaties en bedrijven (en particulieren) die hun AED beschikbaar stellen worden bijgehouden in een relatiebeheersysteem (Capsule CRM). Deze brongegevens worden tevens gebruikt voor publicatie in de website, zodat niet in meerdere systemen gegevens onderhouden hoeven te worden.

Hieronder is te zien hoe de gegevens van ‘een organisatie met AED’ (links) worden vastgelegd in het relatiebeheersysteem. Rechts verschijnt de informatie als bezoekers detailinformatie opvragen over een organisatie. De coordinaten van de vestiging met AED worden vastgelegd in het relatiebeheersysteem, wat ervoor zorgt dat het pinnetje automatisch in de kaart wordt opgenomen, op de juiste locatie.

  • CMS
  • Capsule CRM
  • MailChimp
  • Wufoo
  • Koppeling
  • Online Bestellen

Relatiebeheer met Capsule CRM

logo van Relatiebeheer met Capsule CRM

Capsule CRM is een zeer gebruiksvriendelijk relatiebeheersysteem dat volledig in de browser gebruikt kan worden. Het kan standaard met diverse online toepassingen integreren, zoals e-mailmarketingsysteem MailChimp en een aantal online boekhoudsystemen (waaronder FreeAgent). Hiermee wordt onder meer het doel bereikt dat op slechts één locatie relatiegegevens beheerd worden. Er is ook een koppeling met Social Media, zodat bijvoorbeeld Tweets zichtbaar worden bij de relatiegegevens. Koppelen met Google Apps behoort ook tot de mogelijkheden. Op het eerste gezicht lijken de mogelijkheden niet omvangrijk; wat ten goede komt aan het dagelijks gebruik (gebruiksvriendelijk). Capsule CRM kan echter zeer uitgebreid worden, zodat uiteenlopende informatie kan worden vastgelegd.

Integratie met emailmarketing

logo van Integratie met emailmarketing

Periodiek wordt een elektronische nieuwsbrief gestuurd naar alle betrokken relaties. Door de koppeling tussen het relatiebeheersysteem en het emailmarketing programma (MailChimp), ontvangen de juiste personen nieuwsbrieven. In het relatiebeheersysteem worden personen en bedrijven voorzien van de juiste labels, zodat gericht nieuwsbrieven gestuurd kunnen worden.

Integratie met formulieroplossing

logo van Integratie met formulieroplossing

In plaats van het maatwerk ontwikkelen van formulieren (voor registreren aanmeldingen) is door ons geadviseerd gebruik te maken van Wufoo, een online formulieroplossing. Wijzigingen in het formulieren kunnen eenvoudig (zonder technische kennis) aangepast en uitgebreid worden. Omdat Wufoo met heel veel systemen standaard integratiemogelijkheden biedt, worden de aanmeldingen automatisch verwerkt in het relatiebeheersysteem.