logo van publiceervoormij.nl

Webapplicaties

Om een set gegevens te verzamelen dat tot informatie leidt, heb je een applicatie nodig. Zinvolle informatie uit een applicatie krijg je door de juiste vragen te stellen, en de gegevens dusdanig te structeren, dat de vragen ook beantwoord kunnen worden.

Applicaties die in een standaard behoefte voorzien kun je kopen of op abonneren. Zo is er volop keuze voor bijvoorbeeld relatiebeheer en boekhouden.

Heb je een werkproces dat niet zomaar te vatten is in een standaard applicatie, dan kan een maatwerk applicatie uitkomst bieden.

Het heeft vele voordelen als een eigen systeem naadloos aansluit op de dagelijkse werkzaamheden, werk uit handen neemt en antwoorden geeft op je vragen. Antwoorden die je nodig hebt om je relatie te helpen, of om voorop te blijven op je concurrent.

Nadelen zijn er ook; zo is het relatief kostbaar in aanschaf en gebruik, en komen er niet automatisch nieuwe functies beschikbaar. Functies waar een (grote) groep gebruikers om vraagt, waarvan (hopelijk) een deel handig is om te gebruiken.

Voor de liefhebbers: lees meer over het verschil tussen een applicatie en webapplicatie »